10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε με το κινητό!

( 1 Vote ) 

Τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που πριν μπορούσαμε να κάνουμε μόνο με τον υπολογιστή μας. Μήπως όμως κάποια από αυτά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ζωή μας;

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να προσέχουμε.

1. Οδήγηση και κινητό

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνη και πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία. Έχει παρατηρηθεί πως πολλοί οδηγοί την ώρα που μιλάνε στο τηλέφωνο ξεχνούν που ήθελαν να πάνε. Η οδήγηση είναι μια σύνθετη διαδικασία που πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά.

2. Smartphone χωρίς κωδικό ασφαλείας

Πολλοί ιδιοκτήτες smartphone αφήνουν το κινητό τους ξεκλείδωτο. Σκεφτείτε τι θα γίνει εάν πέσει στα χέρια κάποιου τρίτου. Θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές σας, τα email, τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και ό,τι άλλο διαθέτει ένα smartphone.

3. Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Οι περισσότερες τράπεζες επιτρέπουν στους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους μέσω κινητού, συνήθως με την χρήση μιας εφαρμογής. Όμως οι περισσότερες τραπεζικές εφαρμογές δεν έχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας. Γι’αυτό προτιμήστε τον προσωπικό σας υπολογιστή και ξανασκεφτείτε το πριν μπείτε στο τραπεζικό λογαριασμό σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.

4. Κατέβασμα εφαρμογών από άγνωστες πηγές

Αρκετοί χρήστες κινητών android απέκτησαν προβλήματα με εφαρμογές που κατέβασαν από άγνωστες πηγές με αποτέλεσμα να κολλήσουν κάποιον ιό.

5. Δημοσίευση προσωπικών δεδομένων μέσω δικτύων χώρις ασφάλεια.

Πόσες  φορές έχετε βρεθεί σε μια καφετέρια με ελεύθερο ασύρματο δίκτυο, συνδεθήκατε και αρχίσατε το chat! Αυτό όμως που πρέπει να προσέχουμε είναι οτι τα δίκτυα που δεν προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα που διακινούνται. Έτσι μπορεί κάποιος εύκολα να υποκλέψει τις πληροφορίες που ανταλάσσουμε με τους φίλους μας.

6. Αποστολή γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση.

Ο τίτλος νομίζω πως τα λέει όλα. Είναι κρίμα να προξενούνται ατυχήματα, που τις περισσότερες φορές είναι μοιραία, καθώς την ώρα που οδηγούμε στέλνουμε γραπτά μηνύματα, δίνοντας προσοχή στο κινητό και όχι στον δρόμο.

7. Μην μοιράζεστε την θέση σας με άλλους όταν φεύγετε από το σπίτι.

Κάποιες υπηρεσίες όπως το Facebook Places και το Foursquare έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα δημοφιλή. Σκεφτήκατε να δει την πληροφορία που κοινοποιήσατε στο facebook ένας λάθος άνθρωπος και να βρείτε το σπίτι σας άδειο;

8. Μην κοιμάστε με το κινητό δίπλα σας.

Το αν ένα κινητό μπορεί να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ακόμη αμφιλεγόμενο. Πάντως αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, καλό είναι να αφήνουμε το κινητό μας λίγο πιο μακριά από το προσκέφαλο μας και να μην το χρησιμοποιούμε χωρίς  ακουστικό hands free.

9. Απενεργοποιούμε το κινητό όταν βρισκόμαστε σε αεροπλάνο.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν στις ίδιες συχνότητες που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για την επικοινωνία και την εύρεση της πορείας και της θέσης τους. Έτσι μπορεί να προξενηθούν διακυμάνσεις στις ενδείξεις των οργάνων.

10. Απενεργοποιούμε το κινητό σε περιοχές χωρίς κάλυψη δικτύου.

Ένας λόγος που μπορεί να τελειώσει η μπαταρία του κινητού μας είναι η αναζήτηση δικτύου. Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καλό είναι να απενεργοποιούμε την συσκευή μας, όχι μόνο για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για να αποφύγουμε την ακτινοβολία του κινητού.

Πηγή: e-tek.gr