Το κρανίο ενός παιδιού πριν βγάλει δόντια!

 

Όλα τα παιδιά το περνάνε. Στην αρχή σαν βρέφη και λίγα χρόνια αργότερα όταν βγάζουν τα μόνιμα δόντια τους. Όλοι οι γονείς έχουν βιώσει την ανησυχία και τον πόνο στα ούλα των μωρών τους, όταν βγάζουν τα πρώτα δοντάκια και όλοι θυμούνται πως είναι όταν πέφτουν τα πρώτα δόντια και εμφανίζονται εκείνα που θα μείνουν για μια ζωή. Οι φωτογραφίες που θα δείτε σήμερα είναι απίστευτες. Δείχνει πως βρίσκονται μέσα στις γνάθους τα μόνιμα δόντια και “περιμένουν” να βγουν.  

Περισσότερα...

Η αλήθεια για τα αναψυκτικά!

 

Όσον αφορά στα μηνύματα που περνάνε οι διάφορες εταιρείες, αυτό της Coca-Cola είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένο με την ευτυχία. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι ότι ακόμα και οι διαφημίσεις της εταιρείας δείχνουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης των προϊόντων της να "μοιράζουν" ευτυχία με τη μορφή μπαλονιών σε σχήματα ζώων και δωρεάν πίτσα ή ακόμα και με τη μορφή αγκαλιών.

Περισσότερα...

10 άχρηστες, αλλά τόσο… χρήσιμες συμβουλές!

 

Αλήθεια πόσες φορές σας έχει γαργαλήσει ο λαιμός σας και δεν μπορείτε να ξυστείτε; Πόσες φορές τσαντιστήκατε που δεν μπορέσατε να ακούσετε τον συνομιλητή σας επειδή υπήρχε θόρυβος στο χώρο; Πόσες φορές κοιμηθήκατε με καούρα και το βράδυ ξυπνήσατε ψάχνοντας απεγνωσμένα για σόδα; Πότε φάγατε τελευταία κάτι παγωμένο, πολύ γρήγορα, και νιώσατε να «παγώνει» ο εγκέφαλος σας; Τι πρέπει να κάνετε για να φύγει γρήγορα το μούδιασμα, από το χέρι που κατά λάθος «πλακώσατε» ενώ σας είχε πάρει ο ύπνος; 

Περισσότερα...

Όχι στο πλύσιμο των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό

 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η σωστή φροντίδα των δοντιών είναι ταυτόσημη με το συχνό βούρτσισμα – όχι μόνο πρωί και βράδυ, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αλλά κατά προτίμηση μετά από κάθε γεύμα, σνακ ή ρόφημα με ζάχαρη. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η τακτική αυτή μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Περισσότερα...

Top 10 επιστημονικών επιτευγμάτων του 2011

 

Τα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα της επιστήμης για το 2011, παρουσίασε το έγκριτο περιοδικό "Science".

Περισσότερα...

Προς τα πού θα έδειχνε μια πυξίδα στο διάστημα (;)

 

Η θέση της βελόνας μιας πυξίδας καθορίζεται από το εκάστοτε μαγνητικό πεδίο.Το γήινο μαγνητικό πεδίο, λοιπόν, την κατευθύνει σταθερά προς το βορρά. Και στο διάστημα υπάρχουν μαγνητικά πεδία, αλλά είναι πολύ ασθενή και δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Περισσότερα...

Φωτάκια από βακτήρια!

 

Η επιστήμη συναντά τη διακόσμηση σε μια «ζωντανή» πινακίδα από ζωντανά βακτήρια που αναβοσβήνουν συγχρονισμένα σαν χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αμερικανοί ερευνητές πρόσθεσαν μια φθορίζουσα πρωτεΐνη στο μηχανισμό του βιολογικού ρολογιού των βακτηρίων και τα ανάγκασαν να συγχρονιστούν μαζικά.

Περισσότερα...

Ο Νεύτωνας κρατούσε σημειώσεις στα ελληνικά!

( 1 Vote ) 

Newton-greek

Σημειώσεις στην ελληνική γλώσσα κρατούσε ο Νεύτωνας, όταν ήταν φοιτητής στο Trinity College, στο διάστημα 1661-1665. Το σημειωματάριο στο οποίο εμπεριέχονταν οι εν λόγω σημειώσεις είχε κριθεί "μη κατάλληλο για δημοσίευση".

Περισσότερα...

Νερό στον Άρη εντόπισε το Opportunity!

( 1 Vote ) 


Νερό στον Άρη!  Αυτό μας φέρνει από τον κόκκινο πλανήτη το όχημα Opportunity της NASA που εξερευνά την επιφάνεια του. Όπως ανακοίνωσε η NASΑ, το διαστημικό όχημα  ανακάλυψε φλέβες ορυκτού γύψου, δηλαδή ενυδατωμένου θειικού ασβεστίου που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή γυψοσανίδων.

Περισσότερα...