Ο πεντάλογος του καλού αντιγραφέα

 

Εξεταστική περίοδος για όλους τους φοιτητές, ας δούμε μερικές συμβουλές περί αντιγραφής...
Προσοχή όμως.. οι Άπαιχτοι.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για την επιτυχή ή μη εφαρμογή τους!

  1. Μην φοράτε έντονα ρούχα. Όχι, η εξέταση δεν είναι η ώρα που θα προβάρετε το καινούργιο ροζ φωσφοριζέ diesel μπλουζάκι.
  2. Μην κάθεστε στις πίσω γωνίες. Είστε ακριβώς στο συνηθισμένο οπτικό του πεδίο του επιτηρητή. Ακόμη και αν κάθεστε μπροστά τους, έχετε λιγότερες πιθανότητες να σας πιάσει από το αν κάθεστε πίσω γωνία!
  3. Μην κοιτάτε συνέχεια τον επιτηρητή. Καρφώνεστε!
  4. Το καλύτερο σκονάκι είναι πάνω στο θρανίο. Σπάνια θα ψάξει εκεί ο επιτηρητής και αν ψάξει υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, ούτε που να καταλάβει ότι αυτό που γράφει το θρανίο αφορά το μάθημα που δίνετε. Αν πάλι το ανακαλύψει, πάει να πει ότι με αυτόν τον επιτηρητή δεν υπήρχε καμία περίπτωση να βγάλετε σκονάκι. Το κινητό είναι για αυτούς “που το χουν”.
  5. Δύο είναι οι τακτικές. Ή καλοπιάνετε από την αρχή τον επιτηρητή και σε ενδεχόμενη παρατήρηση δεν έχετε πολλές επιπτώσεις, ή προσπαθείτε να μην αντιληφθεί καθόλου την παρουσία σας από την αρχή.

Βonus: Αν είστε γυναίκα και πολύ περισσότερο όμορφη, όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν γιατί πολύ απλά δεν θα τα χρειαστείτε. O επιτηρητής δεν θα σας κάνει ποτέ παρατήρηση, ούτε υπάρχει περίπτωση να σας μηδενίσει το γραπτό, εκτός και αν είστε τόσο άτυχη που θα σας πέσει γυναίκα επιτηρητής, οπότε και θα πρέπει από την αρχή να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια για αντιγραφή.

Τα αγαθά copies κτώνται!