Γερμανία: Συνελήφθη ένας ακόμη ύποπτος για νεοναζιστική δράση

 

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες στο διάστημα 2000-2007.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.

 Στο δικτυακό τόπο της αστυνομίας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο συλληφθείς, Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

Aλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται την Κυριακή στην ηλεκτρονική του έκδοση, στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου:  Mιας γυναίκας η οποία ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα προκαλώντας ρίγη στη Γερμανία. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Η οργάνωση διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιλαμβανομένων ενός Ελληνα και οκτώ τούρκων μεταναστών.

Πηγή: tovima.gr