Φυσικές ανταύγειες με λεμόνι

( 1 Vote ) 

Ο χυμός λεμονιού προσφέρει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στα μαλλιά και στο δέρμα. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα φρούτων και σάκχαρα που καθαρίζουν το δέρμα από ρύπους, νεκρά κύτταρα και περιττό σμήγμα, εξισορροπούν την κατάσταση του και το PH, το λευκαίνουν, το φωτίζουν και προσφέρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Επίσης, το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Για τα μαλλιά το λεμόνι είναι εξίσου ευεργετικό γιατί τα αναζωογονεί, τα ανανεώνει και προσφέρει λάμψη. Λόγω των οξέων που περιέχει το λεμόνι λειτουργεί και σαν φυσικό οξυζενέ αφού ανοίγει το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Όσο πιο ανοιχτόχρωμα είναι τα φυσικά μαλλιά τόσο περισσότερο είναι εμφανές το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, βγείτε έξω στον ήλιο για 30-60 λεπτά, το κιτρικό οξύ ερχόμενο σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου και το οξυγόνο ενεργοποιείται και τα μαλλιά ξανθαίνουν.

Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής λουστείτε κανονικά, αν έχετε ξηρά μαλλιά χρησιμοποιήστε ένα καλό μαλακτικό, η έκθεση στον ήλιο τα αφυδατώνει περισσότερο.

Αν με την πρώτη εφαρμογή δεν δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα κάντε άλλη μια προσπάθεια αλλά μην υπερβείτε τις 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: tro-ma-ktiko